PREPARA NOU DISC, GEOMETRIES, DESPRÉS DE CINC ANYS DE MOLTES I DIVERSES EXPERIÈNCIES MUSICALS

Un treball polièdric de cançons, cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves. Sempre amb melodies tradicionals i el denominador comú de la nostra música d’arrel.
Tot plegat, a punt per estrenar-se la primavera vinent.

Cinc anys sense publicar treball nou, però cinc anys sense parar, fent altres feines musicals, component per encàrrec per a teatre, per a audiovisual, explorant nous territoris sonors, cantant òpera contemporània, cantant free- jazz i músiques d’improvisació, fent d’actor/músic, presentant un programa de televisió…

“I sense adonar-te’n, han passat cinc anys. Cinc anys de reptes i d’aventures, moltes d’elles, fora de les zones, a priori, confortables.”

I mentrestant component cançons i deixant-les en stand-by, cançons amb el denominador comú de la nostra música d’arrel, cançons on es reflecteix el moment creatiu i les vivències sonores de Miquel Gil d’aquests cinc anys sense editar, un treball polièdric.

Potser per això s’ha triat el títol de “Geometries” com a nom per al nou treball de Miquel Gil.

A “Geometries” trobarem cançons de nova composició d’aquelles que tenen estrofa, tornada, intro, pont, coda… Trobarem cants oberts, a l’estil de la música andalusí, de vocació modal, on la melodia és una bastida per a contar històries i trobarem temes on desenvolupar sonoritats i textures damunt de melodies tradicionals.

Trobarem també poesia contemporània, amb poetes que ja han estat musicats pel mateix Miquel (V. A. Estellés, Enric Cassasses, Anna Montero, Teresa Pascual) i amb noms nous (com Inma Manyez, Begonya Pozo, Rosa Roig).

Perquè “Geometries” és (i serà) un treball bastit del pòsit i la perspectiva de cinc anys de molta feina i molt diversa.

Videoclip:

Canvi de Clima